Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Σεμινάριo Βυζαντινού Πολιτισμού και Ιστορίας από το ΛΠΚ


Η Ένωση Επιστημόνων
  Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης», το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης « Γεώργιος Παρακείμενος» και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην τοπική κοινωνία στην όποια δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη της  ιστορίας,  του πολιτισμού, της τέχνης και  της επιστήμης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνουν 20ωρο σεμινάριο Βυζαντινής Ιστορίας με θέμα:  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. Το πρόγραμμα αποτελείται από  τέσσερις ενότητες,  οι οποίες θα αρχίσουν στις 22 Φεβρουαρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαρτίου 2014 στoν  χώρο της Δημοτικής  Χαρτοθήκης  Κοζάνης στο Αρχοντικό του Λασσάνη. Δηλώσεις συμμετοχής  στο kasomoulisnikolaos@yahoo.com και στο 6970-341-723.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ώρα 6.30 στο Αρχοντικό του Λασσάνη η  Δρ Μαρίζα Τσιάπαλη σε εισήγηση με θέμα: «Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. το παράδειγμα δυο μνημείων των Γρεβενών»
Σάββατο 15 Μαρτίου ώρα 6.30 στο Αρχοντικό του Λασσάνη η  Δρ Αναστασία Βακαλούδη σε εισήγηση με θέμα «Αγωγή και μόρφωση των παιδιών και των εφήβων στο πρώιμο Βυζάντιο. Αρχαίες και σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις στα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας".
Σάββατο 22 Μαρτίου ώρα 6.30 στο Αρχοντικό του Λασσάνη η Δρ  Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου  σε εισήγηση με θέμα : «Αρχαιολογικά ευρήματα. Από την ανασκαφή στην έκθεση. Ο ρόλος της συντήρησης.».
Σάββατο 29 Μαρτίου ώρα 6.30 στο Αρχοντικό του Λασσάνη η Δρ Όλγα Κούρτογλου σε εισήγηση με θέμα « Η  Εθνική Συνείδηση στο  Βυζάντιο»

1 σχόλιο: