Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ανηλίκων


Η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας  «Νικ. Κασομούλης» και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με την  ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στοχεύουν στην αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών ανηλίκων και προσφέρουν το πρόγραμμα πιστοποίησης Certified Kids Educator (CKE)
Τα πρόγραμμα πιστοποίησης Certified Kids Educator (CKE) διεξάγεται στα Ελληνικά από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα. Η ACTA έχει την αποκλειστική ευθύνη αξιολόγησης και πιστοποίησης των εκπαιδευτών των κέντρων οι οποίοι θα αναλάβουν στη συνέχεια τη διαδικασία αρχικής αξιολόγησης των υποψηφίων εκπαιδευτών ανηλίκων.
Το εκπαιδευτικό υλικό βοηθά στην αξιόπιστη και επιτυχή κατάρτιση κάθε υποψηφίου ή εν δυνάμει εκπαιδευτή ανηλίκων, ανεξάρτητα αν διδάσκει σε νηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο ή σχολές πληροφορικής σε παιδικά προγράμματα, σε πολυπληθές κοινό ή μικρότερες ομάδες εκπαιδευμένων.
Η πρωτότυπη μέθοδος επίτευξης των ικανοτήτων αναπτύσσει τις απαραίτητες δεξιότητες του εκπαιδευτή ανηλίκων και βελτιώνει την επαγγελματική του απόδοση, βάσει Προτύπων που έχουν θεσπιστεί από Διεθνείς Οργανισμούς.
Η πιστοποίηση Certified Kids Educator (CKE)ισχυροποιεί την αρτιότητα της διδακτικής. Είναι μια πιστοποίηση εφαρμόσιμη σε επαγγελματίες νηπιαγωγούς ή εκπαιδευτές ανηλίκων. Μέσα από την πιστοποίηση Certified Kids Educator (CKE) εκτιμώνται και αναγνωρίζονται οι σε βάθος γνώσεις των βασικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτών ανηλίκων, που περιλαμβάνουν: Προετοιμασία για μάθηση, δεξιότητες εκπαιδευτών ανηλίκων, τρόποι μάθησης ανηλίκων, μορφές συμπεριφοράς του δάσκαλου, εκπαιδευτικές τεχνικές, μέθοδοι αντιμετώπισης προβληματικών συμπεριφορών, φοβίες, πλάνα μαθήματος και εννοιολογική χαρτογράφηση.
Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ανηλίκων προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε εκπαιδευόμενους ή / και υποψηφίους εκπαιδευτές ανηλίκων, ενώ παράλληλα οι εργοδότες κατανοούν ότι οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες εκπαιδευτές προσδίδουν μεγάλη αξία στον οργανισμό τους.
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πιστοποίησης Certified Kids Educator (CKE), αξιολογούνται προφορικά (βιντεοσκόπηση) και γραπτά (χαρτοφυλάκιο εργασιών), σε θέματα που αφορούν το παιδαγωγικό / διδακτικό μέρος των δεξιοτήτων τους.
Τα εργαστήρια διεξάγονται με χρήση πρακτικών ασκήσεων και παίξιμο ρόλων, σε προσομοιωμένες συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο Εργαστήρια Πιστοποίησης, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω:


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Certified Kids Educator (CKE)

Ένα Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματιών εκπαιδευτών ανηλίκων. Αφορά όλους όσους έχουν παρακολουθήσει κάποιο Εισαγωγικό σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών ή διαθέτουν επαρκή και αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στην εκπαίδευση ανηλίκων και επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες εκπαιδευτές ανηλίκων.

Η διάρκεια του Εργαστηρίου Πιστοποίησης είναι 24 ώρες φυσικής παρουσίας σε τάξη και 56 ώρες μελέτη-εργασίες.
Στόχοι του Προγράμματος Πιστοποίησης
Ο στόχος των Προγραμμάτων Πιστοποίησης Certified Kids Educator (CKE) είναι να αξιολογεί τις εκπαιδευτικές ικανότητες των υποψηφίων εκπαιδευτών ανηλίκων.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της Πιστοποίησης Certified Kids Educator (CKE), οι υποψήφιοι θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του αποτελεσματικού εκπαιδευτή και συμβούλου ανηλίκων.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτές – καθηγητές - νηπιαγωγούς που επιθυμούν να:
ανανεώσουν τις γνώσεις και τεχνικές τους,
πετύχουν διδακτικές ικανότητες, αξιοπιστία και αποτελεσματικές επιδόσεις στο έργο τους,
προάγουν και διασφαλίζουν την μάθηση και τις σχέσεις διδάσκοντος-διδασκομένων.
Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος πιστοποίησης οδηγεί στην απόκτηση “Επαγγελματικής Πιστοποίησης Εκπαίδευσης Ανηλίκων”.


Η Διαδικασία Αξιολόγησης

Οι υποψήφιοι για την Πιστοποίηση Certified Kids Educator (CKE) αξιολογούνται βάσει Διεθνώς Αναγνωρισμένων Προτύπων και θα πρέπει να επιδείξουν υψηλά επίπεδα απόδοσης σε: γνώσεις διδακτικής, απόδοση στην τάξη και κυρίως πολύ καλές δεξιότητες επικοινωνίας.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων στα Προγράμματα Πιστοποίησης γίνεται σε δύο μέρη, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία.
Το πρώτο μέρος είναι μια βιντεοσκοπημένη μικροδιδασκαλία μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης, διάρκειας 20 λεπτών, όπου ο υποψήφιος θα πρέπει να επιδείξει τις διδακτικές και επικοινωνιακές του δεξιότητες. Για την βιντεοσκόπηση, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσει το αντίστοιχο πλάνο μαθήματος σε συνεργασία με τον Αξιολογητή του εργαστηρίου πιστοποίησης
Το δεύτερο μέρος αποτελείται από ένα χαρτοφυλάκιο εργασιών, στο οποίο ο υποψήφιος καλείται να αποδείξει τις γνώσεις του σε παιδαγωγικά θέματα και της αντιμετώπισής τους

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

-       Αναπτυξιακή ψυχολογία
-       Εκπαιδευτική αξιολόγηση
-       Παιδαγωγική και φιλοσοφία της παιδείας
-       Εκπαιδευτική Ψυχολογία
-       Συμβουλευτική ψυχολογία και προσανατολισμός

Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στο ποσό των 220 ευρώ (100 το σεμινάριο και 120 το παράβολο εξετάσεων) και 190 για ανέργους, φοιτητές και πολυτέκνους (70  το σεμινάριο και 120 το παράβολο εξετάσεων).


Πληροφορίες-Αιτήσεις Δρ Όλγα Κούρτογλου Πρόεδρο της  Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» Πτωχοκομείου 7, Κοζάνη τηλ. 6970-341723 & kasomoulisnikolaos@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου