Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Πανελλήνιο Συνέδριο: «Όταν η τέχνη ψεύδεται»

Η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης», το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Όταν η τέχνη ψεύδεται» το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου 2016 στην Αίθουσα Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.
Όταν η τέχνη Ψεύδεται
Οι απαρχές της τέχνης έχουν τις ρίζες τους στις πρώτες προσπάθειες του ανθρώπου να συγκροτήσει την κοινωνία του, την θρησκεία του, να βελτιώσει τον τόπο που ζούσε. Με την πάροδο του χρόνου η Τέχνη άρχισε να αποτελεί σκοπό: να περνά μηνύματα πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και  να «κατευθύνει» ιδεολογικά ρεύματα και συνειδήσεις .
Κάθε καλλιτεχνική δημιουργία  αποτελεί αντικατοπτρισμό  του ανθρώπινου πνεύματος τον τρόπο δηλαδή  που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του   και για αυτόν τον λόγο ίσως να είναι και υποκειμενική. Ότι μας είναι ορατό αποτελεί μια απεικόνιση  της πραγματικότητας, η οποία θεμελιώνεται  σε υποκειμενικές,  ή προκατειλημμένες  θεωρήσεις. Τα αποτελέσματα αυτών των θεωρήσεων έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στην διαμόρφωση αντίληψης για τον εξωτερικό κόσμο αλλά και στον τρόπο ερμηνείας  και περιγραφής του.
Οι βασικοί θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθεί ο επιστημονικός λόγος είναι:
-λογοτεχνία
-θέατρο
-κινηματογράφος
-φωτογραφία
- ζωγραφική
- γλυπτική
-αρχιτεκτονική
-μουσική
Οργανωτική Επιτροπή
Κάτια Βόντσα
Κώστας Παυλός
Σταύρος Καλογιαννίδης
Όλγα Κούρτογλου
Αθανάσιος Πουπνάρας
Ιωάννα Πέτκου

Επιστημονική Επιτροπή
Βίκυ Βόντσα
Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη
Αγνή Παπαδοπούλου
Όλγα Κούρτογλου
Κλαίρη Καγιόγλου
Σταύρος Καλογιαννίδης
Δημήτρης Κασαπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου