Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Ιστορική Διημερίδα: Εύξεινος Πόντος. Από την διερεύνηση του ιστορικού χώρου στην ανάδειξη του μετασχηματισμού του χώρου στην Ελλάδα.

 
Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού η ΕΕΔΜ «Νικόλαος Κασομούλης»  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει το διήμερο 15-16  Μαΐου στο Αμφιθέατρο Αποκεντρωμένης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας,  Ιστορική Διημερίδα  με θέμα: Εύξεινος Πόντος. Από την διερεύνηση του ιστορικού χώρου στην ανάδειξη του μετασχηματισμού του χώρου στην Ελλάδα.   Πρόκειται για μια ανασκόπηση της ιστορίας του Ελληνισμού στον Πόντο από  από τον 8ο π.Χ. αιώνα  με την ίδρυση της Σινώπης  μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου  στην μητρόπολη Ελλάδα.
 Παράλληλα με την ιστορική διαδρομή θα προβληθούν ιδιαίτερες όψεις του Ποντιακού Πολιτισμού όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην διάρκεια της μακραίωνης παρουσίας του. 
     Καλούνται τα μέλη της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όσοι  Επιστήμονες που  ήθελαν να συμμετάσχουν με Εισήγησή τους στην διημερίδα να στείλουν το θέμα τους με μια σύντομη περίληψη των 15-20 σειρών έως τις 29 Απριλίου 2016 στο kasomoulisnikolaos@yahoo.com & olgakourtoglou@hotmail.com
 Οι βασικοί θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθεί ο επιστημονικός λόγος είναι:
-           Ιστορία
-           Λογοτεχνία
-           Λαογραφία
-           Πολιτισμός
-           Τέχνη


Οργανωτική Επιτροπή
Σταύρος Καλογιαννίδης
Όλγα Κούρτογλου
Αθανάσιος Πουπνάρας
Σοφία Παπαδοπούλου

Επιστημονική Επιτροπή
Όλγα Κούρτογλου
Σταύρος Καλογιαννίδης
Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη
Θωμάς Αλεξιάδης
Δημήτρης Κασαπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου