Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Αναγγελία Συνεδρίου


Η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης»  σε συνεργασία με την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» διοργανώνουν  Επιστημονικό  Συνέδριο, το τριήμερο 22, 23 και 24 Μαΐου 2015 στην Καστοριά, με τίτλο: “Ιστοριογραφικές αναζητήσεις της νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας”.
            Η θεματολογία του Συνεδρίου εστιάζει στην ιστοριογραφία της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας μέσα από την οποία  θα παρουσιασθούν  οι θεωρητικοί  προσανατολισμοί, οι μεθοδολογικές επιλογές, οι ιδεολογικές και κοινωνικές συγκυρίες καθώς  και  τα ερμηνευτικά  σχήματα, της Ιστορικής Επιστήμης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν από την ανασύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.
Οι βασικοί θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθεί ο επιστημονικός λόγος είναι:
             - Ιστοριογραφία
             - Πολιτισμός
             - Λαογραφία
             - Εκπαίδευση
             - Κοινωνιολογία – Ανθρωπολογία
             - Οικονομία
    Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες επιστήμονες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν σχετική εισήγησή τους στο συνέδριο, να το δηλώσουν έως τις 30 Απριλίου, καταθέτοντας ταυτόχρονα τον τίτλο της εισήγησής τους και σύντομη περίληψη. Τα πρακτικά  του Συνεδρίου θα δημοσιευτούν σε ειδική Έκδοση της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας "Νικόλαος Κασομούλης" και της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης». Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες που θα συμμετάσχουν με εισήγηση να σεβαστούν το περιεχόμενο, την στοχοθεσία καθώς και τους θεματικούς άξονες του συνεδρίου με τους οποίους θα πρέπει η προτεινόμενη εργασία να παρουσιάζει συνάφεια.


Οργανωτική Επιτροπή

Κώστας Παυλός
Σταύρος Καλογιαννίδης
Βασίλειος Κιοσσές
Παρέση Ζυμπίδου
Ιωάννα Πέτκου

Επιστημονική Επιτροπή

 Όλγα Κούρτογλου
Λεωνίδας Πουλιόπουλος
Γεωργία Καραμήτρου
 Βασιλική Βόντσα
 Δημήτριος Κασαπίδης
Ιωάννης ΤσακιρίδηςΔηλώσεις συμμετοχής στα e-mail:
kasomoulisnikolaos@yahoo.com

Δρ Όλγα Κούρτογλου: 6970341723

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου